вторник, 20 септември 2011 г.

Докосването - най-нежният начин на общуване


       
  Докосването е един от основните начини на общуване. Когато докосваме любимите си хора, искаме това докосване да е изпълнено с нежност. Допирът на пръстите ни е също толкова важен, колкото целувката или изречените думи, чрез него изразяваме чувствата си и начина, по който възприемаме света. Затова затова ръцете ни трябва да бъдат нежни и изпълнени със свежест и мекота.

 Кожата на ръцете може да загрубее поради редица причини - от домакинска работа,стрес, умора, недостатъчен сън, както и поради капризите на времето. Нали знаете как през зимата ръцете стават по-сухи, дори набръчкани и загубват чувствителността си? 



На първо място - ръцете винаги трябва да са чисти. Най-малкото защото чистите ръце винаги са по-привлекателни. А и все пак това са ръцете, които докосват лицето ни, с които изразяваме себе си пред света и които са индикатор за това как ни приемат околните.

Използвайте нежен силно хидратиращ сапун, който не дразни кожата, за ежедневна упортеба. Почистващите свойства на сапуна не са индикация за грижа за кожата, тъкмо обратното. Колкото по-голямо е почистващото свойство на сапуна, толкова по-сухи остават ръцете след използването му. Затова винаги трябва да имаме едно наум при купуването не само на подходящия сапун за ръце, но дори и при избора на препарати за съдове ( това се отнася най-вече за тези от нас, които не позлват ръкавици, когато мият чиниите - мразя ги тези домакински ръкавици!).

 А сега ще ви издам една тайна. Ръцете, както и всяка друга част от тялото ни също се нуждаят от ексфолиране. Как най-добре да го направим?  
Ако ви е омръзнало от всички онези скъпи и пълни с химия продукти за магазините или не знаете кой от всички тях да използвате за ръцете си, пробвайте следното: 

смесете малко лимонов сок с лъжица морска сол и втрийте в кожата на ръцете. Ако следвате тази процедура поне два пъти в седмицата, ще имате много по-меки ръце, а наред с това ще забележите и как постепенно изчезват всички петна по кожата ( ако имате такива).

На следващо място, всички знаем за полезния ефект на зехтина върху кожата ни. Защо да  не го приложим и при грижата за ръцете? Използвайте хидратиращи кремове за ръце със зехтин за екстра меко докосване всяка сутрин и вечер.

Имайте предвид, че процедурите по оформяне на маникюра също имат своето полезно действие върху ръцете ни. Добре поддържаните нокти са завършека на добре поддържаните изящни ръце. Грижете се ежедневно за маникюра си. Нанасяйте защитни и въстановяващи масла за ноктите си, избутвайте кожичките, използвайте основи с подхранващи свойства преди нанасяне на лак.
На пазара има изобилие от маски за ръце и нокти с различни свойства, възползвайте се. Защо не поглезим ръцете си? Не мислите ли, че са го заслужили? Използването на подхранващи маски и разтвори за ръце помага за тяхното почистване и хидратация. Възползвайте се от това, което пазарът предлага :)

Слагайте ръкавици. Когато миете съдове, какъвто и препарат да използвате, носете ръкавици. Когато излизате навън в студено време, винаги носете ръкавици.

И не забравяйте, хидратация, хидратация, хидратация.

С много любов,

Джои :) 




Няма коментари:

Публикуване на коментар