неделя, 7 септември 2014 г.

Да се поглезим преди лягане - маска за лице със зелен чай

Здравейте, и честит Септември :)

Не знам за вас, но при мен последните седмици бяха особено напрегнати и изморителни. Преместихме се, а това, колкото и прекрасно и положително да беше за всички ни, беше също така свързано с много работа и стрес. Вече всичко е подредено и красиво и макар че има още неща за допълване, усещането да си у дома е наистина удовлетворяващо.

През цялото това време бях заета, прибирах се от работа и веднага се заемах с домашни задължения. Хапвах бързо на крак и заспивах уморена, поради което почти не ми оставаше време, а за съжаление и желание - да се погрижа за себе си. Дори след като се настанихме, просто нямах нагласата за това.

После отидохме на почивка, а знаете как се отразява слънцето на кожата, още повече когато не се грижиш правилно за нея. Да не говорим, че изгорях под яркото слънце и цяла седмица ходех с червено лице. Това ме накара да използвам силни кремове за лице, за да мога да нормализирам тена си. Сега кожата ми е с нормалния си тен, но изглежда суха и изморена.
Затова днес, след един особено мързелив дъждовен уикенд като сегашния, най-после реших, че е време да я поглезя с малко натурални детоксикиращи маски.

Тази вечер, след като си взех продължителен горещ душ, си направих маска със зелен чай и ленено масло.

Ето и съставките:

1. Зелен чай

Зеленият чай има силно антиоксидантно действие. Той е подходящ за третиране на акне, както и спомага за по-светъл и безупречен тен.

Това, което направих, беше да запаря две лъжички зелен чай в същото количество хладка вода. Целта ми беше да постигна по-силна отвара с цел по-интензивно действие.2. Мед - 1 чаена лъжичка

3. Няколко капки ленено масло

Поради високото си съдържание на Омега 3, това масло има силен противовъзпалителен ефект и е полезна при слънчеви изгаряния. Също така то спомага за нормализиране на кожните липиди и запечатва влагата в кожните клетки, което прави кожата хидратирана за по-дълго време4. Овесени трици - достатъчно, че да се получи кремообразна консистенция. Както знаем, овесените ядки и трици, имат особено полезен ефект върху кожата - помагат в борбата с акнето, увеличават хидратацията и също като изброените по-горе съставки имат положителен ефект при слънчеви изгарянияИ така - смесете всички съставки в малка купичка и нанесете обилно върху лицето. Целта е да почувствате кожата си силно овлажнена.Оставете поне двайсет минути, достатъчно че да попие, и изплакнете с хладка вода.

След прилагането на тази маска, би трябвало да чувствате кожата си по-стегната, добре хидратирана и освежена.

Лека нощ, приятели :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар