неделя, 24 ноември 2013 г.

Garnier Fructis Goodbye damage - мнение

Здравейте,

Често пъти говоря за косата си и начина, по които искам да изглежда.

Имам чуплива и тънка коса, която се омазнява бързо в корените и стои суха в краищата. По-скоро стоеше, защото полагам необходимите усилия, за да предотвратя този проблем, и смея да твърдя, че постигам това с необходимия успех.


Наскоро ( преди около един или два месеца) видях по телевизията реклама на този продукт - Garnier Fructis Goodbye damage и по-конкретно на серума за възстановяване на увредена коса.

Държа да отбележа, че като цяло нямам напълно положителни отзиви за сериите на Гарниер за коса. Може би не съм попадала на конкретните продукти според конкретното състояние на косата ми, но е факт, че до момента избягвах да използвам техни шампоани, балсами или маски. Поне за мен не бяха достатъчно интензивни и не постигаха очаквания ефект, дори и след продължително използване. Както казах, не са ми любима марка.

Въпреки това, като всеки средностатистически потребител, на чиито нужди отговаря рекламата на даден продукт ( представете си как се усмихвам виновно), реших да опитам въпросния им серум. Не е кой знае колко скъп продукт, така че да съжалявам за покупката си.


И така, ето и впечатленията ми:

1. Формула - продуктът е доста наситен и една капка от него е достатъчна за разнасяне върху цялата коса. Усещането на допир е приятно и съдържащите се масла са използвани така, че да не омазняват прекалено

2. Нанасяне - както казах, една капка е повече от достатъчна за коса със средна дължина като моята. Нанася се лесно и не прави кичурите да стоят прави и слепени като клечки. Това само при положение, че използвате малко количество - първият път сложих доооста повече и трябваше да си мия и косата и ръцете наново :). Един съвет - дори и да пише, че трябва да се разнася по цялата дължина, не го правете. Това само ще утежни целия косъм и ще постигнете обратен ефект. Вместо да имате жизнена сияеща коса, тя ще изглежда прилепнала за скалпа, безжизнена и ще лъщи.

3. Ефект - използвам го вече от месец и половина през вечер, винаги след като си изсуша косата. Упорита съм и и за сега ме устройва. Не утежнявва косъма като цяло - при все че нанасям и други продукти за предпазване при топлинна обработка ( какво да се прави - мия косата си винаги вечер и мразя да я оставям мокра, когато си легна).
За времето в което използвам серума на Гарниер, мога да кажа, че косата ми стана доста по-мека и има повече блясък.

4. Заключение - надали ще слепи цъфтящите ви краища, въпреки че това казват в рекламата, но превантивно ще предпази косъма от цъфтене и накъсване. Косата ми има желания блясък и жизненост, които целях да постигна, признавам си с малко средства и усилия.

Добър продукт, който оправдава цената си. Добър, но не чак отличен. Не очаквайте кой знае какви чудеса въпреки рекламата. Не смятам да си го купя втори път.
За мен е плюс приятният цитрусов аромат, но не вярвам да се хареса на всеки. Все пак не е силно парфюмиран.


Дано да съм била полезна.
Дж. :)

4 коментара:

  1. А може ли да се използва на влажна коса? :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз го използвам и на влажна и на суха коса и ефектът е горе-долу еднакъв. Само трябва да внимаваш с количеството :)

      Изтриване
  2. i az ne haresvam tehnite produkti,no se prostrashih da si kupq vaprpsniq balsam i smeq da kaja, 4e sam dovolna. Prepora4vam go.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Струва си човек да опита различни продукти, за да намери това, което е най-добро за него :)

      Изтриване