събота, 2 ноември 2013 г.

Как да запазим обема на косата си

Здравейте,

Случвало ли ви се е да се събудите с ужасно прилепнала към главата коса? И това след като сте я изсушили и оформили перфектно преди да си легнете, с идеята, че ще остане такава и на сутринта?

На мен - да. Всъщост при мен това си е ежедневие. Събждам се рано сутрин и косата ми е прилепнала в корените и бухнала в краищата. Да не говорим, че всеки кичур стърчи на където си пожелае. Положението се влошава още повече, когато косата ми леко израсте след боядисване. Нямам кой знае каква разлика между естествения и боядисания цвят, но всее пак...

И така, какво да направим?

На първо място задължително мийте косата си с шампоан, който едновременно измива добре, запазва блясъка и подхранва. Вече сте изминали половината път, ако косата ви изглежда здрава, сийяна и подхранена.
Не забравяйте да подхраните допълнително с балсам. Какъвто и балсам да използвате, той винаги прави косата по-мека и приятна на допир, отколкото ако направо я изсушите след измиване. Допълнително към това косата става по-лесна за разресване и не се наелектризира.

Срешете мократа си коса и я увийте в хавлиена кърпа. Така ще водата ще попие по-бързо, а и косата няма да има нужда от ресане непосредствено преди даа започнете да я сушите.Изчакайте поне 15 минути преди да започнете да сушите косата си.

Използвайте продукт за обем - впръскайте в корените на влажна коса и преди да я изсушите. Аз съм използвала много продукти за придаване на обем и за сега оставам най-доволна от спрея на обем на Wash & Go ( надявам се да съм го написала правилно :) ). За този спрей за момента мога да кажа само положителни неща. Най-малкото защото попива мигновено и не утежнява косата прекалено. Всъщност изобщо не я чувствам утежнена. Не забравяйте да използвате и продукт, който защитава при топлинна обработка.

Когато сушите косата си със сешоар, правете го наобратно - с наведена глава. Така получавате два мигновени ефекта - обем и много по-лесно успявате да я изправите.

След като косата ви вече е суха и обемна, добавете няколко капки въстановяващ серум в краищата. Формулите на този тип продукти са разработени така, че да предпазват косъма от накъсване. Освен това придават допълнителна тежест, което е гаранция, че на сутринта краищата ще си седят на мястото и няма да стърчат бухнали.


И още

За да запазите подходящия обем на косата си:
- не използвайте твърде много или твърде голямо количество продукти за коса
- не втривайте продуктите директно в скалпа
- когато сушите косата си, не доближавате сешуара на повече от 15 сантиметра от косата си

Това е всичко, приятели :)
Дж. :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар