петък, 8 юни 2012 г.

ББ Крем Гарниер: За и против

Здравейте, приятели :)

Знам, че мина много време, но какво да се прави, изпитите не прощават на никого. А когато имаш изпит почти всяка седмица, обикновено не остава време за друго.
Надявам се, че всички там навън са добре, не са се уплашили много миналат седмица и гледат на света с усмивка :)
Преди всичко, искам да ви поздравя с една от напоследък любимите ми песни:



Да, Кели, точно така. Естествена, нахъсана и пълна с мелодия.

А сега да се върнем към експериментите.

На първо място, не забравяйте, да експериментираш със себе си значи да търсиш онова, което те кара да се чувстваш добре, да ти е приятно и да не те натоварва. Така че - никакви скъпи, невъзможни за изпълнение у дома неща, нищо, което ни създава излишни притеснения, или от което да не можем да се откажем по всяко време. Не става дума за това да сме по-красиви от другите или красиви на всяка цена. Става дума за това да намерим вътрешното удовлетворение от нещата, които ни заобикалят.

Е, доста изписах само за да ви разкажа за продукт за красота. Но пък момичетата сме такива. Всяко момиче по света, без значение от възрастта, си има своите малки тайни за красота. Дали ще е някоя стара рецепта, която знаем от баба, или пък поредната щура каша, забъркана в някой сайт за красота, открием ли, че действа и върши чудеса, стараем се да я прилагаме на всяка цена и й оставаме точно толкова верни, колкото и на мъжете си. A кой изневерява на перфектния мъж?

И така, реших да експериментирам с нещо, което ми беше направило голямо впечатление като момиче и като луд фен на азиатските драми. Става дума за бб кремовете. В Азия жените са луди по тях, актьорите по филмите изглеждат перфектно на екрана благодарение на тях и те са залелели пазара за козметични продукти в Азия. В България обаче не е точно така. ББ кремовете не са чак толкова широкоразпрострнени и доскоро беше слабо вероятно да попаднеш на някой от тях.
После обаче на пазара излезе следния продукт:

Miracle skin perfector на Гарниер.



Предполагам, че повечето от вас са го чували. Имаше доста мащабна рекламна кампания по телевизията и в интернет.
Приложение:
покривно действие, хидратация, защита срещу слънцето, придава сияние на кожата и изравнява тена. Цената е средна - около 13лв, което го прави лесно достъпен.
Слънцезащитният фактор определено е нещо, което привлича купувача. За кожата на лицето е от особено значение да бъде добре защитена. Степента на хидратация също е плюс.
Подходящ е за всекидневна употреба и със сигурност е полезен за лицето заради всички онези неща от рекламата. Подходящ е дотолкова, доколкото изведнъж ти е дошла идеята да го притежаваш / както стана при мен/, просто защото бил полезен.
Само че не е подходящ за мазна кожа като моята. След нанасяне с четка имах чувството, че ми тежи на лицето, а обикновено слагам съвсем малко количество. Все едно че кожата ми беше станала двойно по-мазна, а по принцип правя всичко възможно да се отърва от проблема и без крема определено се справях по-добре. Блясъкът ми дойде малко в повече също и без пудра не е добра идея.
Покривен е, да, но трябва да сложиш по-дебел слой, за да скриеш недостатъците, ако ги имаш.
Като цяло поне за мен не оправда очакванията ми. Става, но не е нещо, без което едно момиче не може да живее. А пък аз си бях наумила, че няма значение от вида на продукта - щом е BB крем, ще да има магическо действие. Това, което имам предвид е, че ако очаквате нещо невероятно точно от този bb крем, няма да го получите.
В началото като си го купих бях много доволна не толкова от продукта, колкото от факта, че го притежавам, дори се изтормозих, докато намеря моя тон, защото аз съм light , а навсякъде по магазините имаше само medium. Вярно е, че се нагажда към тена, но за момиче със светла кожа определено не е добра идея да използва по-тъмни основи.
Така че, ако сте много светли или много тъмни, дори и да искате да си купите продукта, ефектът няма да е същия, както ако имаше вашия нюанс.
И не забравяйте, да се гримираш не означава да си рисуваш ново лице. Той само подчертава естествената красота и вместо да крием лицето си зад тонове кремове, фон дьо тен и пудра, нека се възползваме от това, с което природата ни е дарила. Една-две допълнителни щрихи тук-там никога не са излишни, стига да не прекаляваме.

Пожелавам ви много усмивки през почивните дни,

Дж. :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар