неделя, 17 юли 2011 г.

Лесна маска за лице с кисело мляко и мед

Добро утро на всички :)

Е, утрото май почти премина, но все пак е неделя, навън грее слънце и най-после имам почивка. Поради тази причина след редовната неделна доза сутрешно кафе с шоколад реших, че е време да се поглезим с някоя и друга разкрасителна процедура.

Днес ще ви покажа една много лесна за изпълнение и много полезна за кожата маска за лице.

Едиснствените съставки, от които се нуждаем, са мед и кисело мляко. Да, най-хубавото е, че можем да си ги намерим в хладилника, а ако нямаме някоя винаги можем да отскочим до магазина, освен това наистина помагат ;).

Киселото мляко съдържа истинско разнообразие от полезни съставки. Цинк, калций, витамини B1, B2, B6, B12, протеини и закваска. Намалява разширените пори, подобрява цялостната текстура на кожата и й придава здрав сияен вид. Цинкът помага в борбата с акнето, а млечната киселина омекотява и изглажда.

Медът омекотява и овлажнява кожата. Придава й еластичност, а захарта в него действа като ексфолиант. Не дразни кожата и не причинява алергии, освен това е антиоксидант, има леко избелващ ефект и се бори с акнето поради наличието на аминокиселини и ензими.

Така, след като вече знаем защо тази маска следва да подхрани кожата ни, време е да я приложим на практика.

За целта взимаме една супена лъжица кисело мляко със стайна температура. Няма значение каква марка ще е млякото или колко масленост ще съдържа.

Към него в купичка прибавяме супена лъжица течен мед и бъркаме, докато не получим хомогенна смес.

Нанасяме на добре почистена кожа и оставяме да действа от десет до петнайсет минути. Лично аз винаги предпочитам дванайсет и половина минути, защото е точно по средата на посоченото време :).

Отмиваме с хладка вода.

Кожата става по-гладка, чудесно хидратирана, с по-здрав вид и идеално почистена.

Кожата е най-голямото ни богатство. Здравата и сияна кожа е ключът към красотата.

До следващия път.

С много любов,

Джои

4 коментара:

  1. Прекрасна е,аз я опитах и се чувствам много добре :)

    ОтговорИзтриване
  2. Често си правя такава, през 2-3 дни. Много ми харесва, защото е изключително лесна. И с редовното прилагане на маската кожата ми става по-мека и сияйна.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. За да дадат ефект маските, наистина е необходимо постоянство :)

      Изтриване