петък, 8 юли 2011 г.

Грим за всеки ден

Няма момиче на този свят, за което постигането на идеална външност да не е от значение. Грижата за външния вид - изборът на дрехи, обувки, прическа, грим са неразделна част от ежедневието ни. Но как да превърнем ежедневната си рутина в отпечатък на собствената ни същност?
На първо място трябва да знаем коя част от лицето ни е най-изразителна, за да знаем на коя да наблегнем най-вече, кое е основният ни дефект и как да се възползваме максимално от него.

Моите дефекти са най-вече кръглите очи и ужасните сенки под тях в съчетание с проблемна, склонна към акне кожа. А споменах ли за широките пори? Ок, човек би казал, че съм луда да говоря за недостатъците си в подробности и то в интернет, но честно казано истината няма как да се скрие, нито пък се срамувам от това. Проблемът си е проблем и след като е на лице, единственото, което можем да направим, е да се погрижим за неговото отстраняван. Вероятно заради това на полицата ми в банята няма място:$

Това, което правя след като вече съм почистила лицето си, е да се заема с придаването на допълителен блясък и оформяне на окончателния и завършен вид. За обикновен, ежедневен грим предпочитам леките, свежи нюанси и нанасянето на възможно най-малко основа.
След като вече съм сложила овлажняващ крем на лицето си ( преди поставянето на какъвто и да било грим кожата задължително трябва да бъде овлажнена - така гримът се разнася по-лесно, без видими следи и изглежда много по-естествено), се заемам с тъмните кръгове под очите.

Правила съм и правя какво ли  не, за да изчезнат, но винаги, абсолютно винаги, остава дори и мъничка загадка за тяхното наличие. Затова нанасям на точки течен или кремообразен коректор, след което го втривам със съвсем леки движения на връхчетата на пръстите. Целта е да попие възможно най-добре. Обикновено използвам коректор, чийто нюанс е поне един нюанс по-светъл от този на фон дьо тена, защото така лицето изглежда много по-отворено и свежо.

След това нанасям основата, като се старая да покрия цялото лице. Най-добре е да се използва гъбичка за разнасяне, но може и с пръсти. Под очите  не добавям фон дьо тен. Предпочитам фон дьо тена на Catherine Arley и го препоръчвам на всичките си приятелки. Нанася се невероятно лесно, кремообразен и с хидратиращ ефект. Добрата цена е допълнителен плюс:

 <<-- това тук е само изборажение. Честно казано моят е в стъклено шишенце и с лопатка за разнасяне, но не намирам друга снимка в нета :$ Обещавам утре да кача снимка на моя.


На бузите слагам бледо розов руж - само на скулите ( за да ги подчертаете по  идеалния начин, се усмихнете широко и нанасяйте само на изпъкналата част).
 Miss sporty - blushed again е новата ми мания. Свръх лек, подертава по напълно естествен начин и се слив перфектно с естествения тен:







Така, след като лицето вече е готово, време е да обърнем внимание на очите. Ах, очите!
За сини очи препоръчват сенки в студената гама, нищо розово или синьо ( или производните им).



Лично аз предпочитам сиви нюанси и определено черен молив за очи. Започвам с поставяне на молива. Винаги от горния клепач - нанасям в основата на миглите от външната страна на клепача и продължавам някъде до средата на клепача. В зависимост от това какъв ефект искам да постигна, продължавам до вътрешната част, но не винаги. След това поставям сенки, чиито цвят максимално се доближава до естествения тен на кожата, като ги разнасям от основата на миглите до самите вежди. Спокойно, не се виждат, а само подчертават очите и правят погледа по-дълбок. Когато и с това приключим, в основата на клепача, точно над поставения молив поставям тъмносиви сенки. Нанасям съвсем мъничко, за допълнителна дълбочина, като променям нюанса на по-светъл в средата на клепача. През цялото време се старая да не се отдалечавам кой знае колко от основата на миглите. Не забравяйте, това е ежедневен грим, не трябва да бъдем прекалено гримирани или очите ни да изглеждат " натежали" от грим.

Да не забравяме и спиралата. Voluminous x5 на L'oreal. Нанасям плътно на горните мигли, а на долните - само по един слой с цел да ги подредим и подчертаем съвсем лекичко:




Най-накрая се заемам с устните. Честно казано съм малко мързелива относно устните. Използвам цветни гланцове за устни - имаме и цветен отенък и блясък в едно, какво повече да иска човек. Любимите ми са бледорозовият и този в телесен цвят, като ги редувам в зависимост от гамата на сенките, които съм използвала.

И ето как изглеждам в края на процедурата:




Ами това е. Реално на мен цялата процедура ми отнема не повече от десет минути на ден, а резултатът е наистина добър. И помнете, самочувствието не идва от грима, но добре нанесеният грим определено подсилва егото ;)

С много любов,
Джои :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар