вторник, 4 ноември 2014 г.

Как да се справим с нацепените нокти


Случвало ли ви се е да погледнете към ръцете си и да видите ноктите си целите нацепени и лишени от блясък?
Не знам за вас, но при мен се случва сякаш внезапно. Все едно вчера не е имало никакъв проблем, а днес нещата вече са сериозни.

Нацепените нокти не само нарушават естетичния вид на ръката, те също така могат да доведат до доста негативни усещания. Е, на повечето ни се е случвало да си счупим нокът или да закачим някоя дреха - не е никак приятно и още по-лошо - в повечето случаи е болезнено. В същото време всички искаме да имаме красиви и поддържани ръце.

Защо се случва?


Дори и да не ви се вярва, най-често нацепването и разслояването на нокътя се получава вследствие на прекомерно излагане на вода. Продължителното стоене под душа, в басеина, във ваната, работата във влажни помещения могат да доведат до изсушаване на структурата на нокътя и в крайна сметка до нацепване.

След като нокътят е нацепен единственото, което можем да направим е да го скъсим, тъй като няма как да бъде въстановен. Остава ни да се погрижим за ръцете си така, че повече да не ни се налага да се лишаваме от красивите си дълги нокти.


Ето какво можем да направим:

1. Втривайте крем за ръце в плочката на нокътя

2. Използвайте по-меки, овлажняващи сапуни

3. Намалете употребата на лакочистители, лакове и т.н. Вместо това когато имате възможност използвайте заздравител

4. От време на време глезете ноктите си с маска - например върху памук капнете малко зехтин и го втрийте в ноктите. Оставете известно време, докато зехтинът ( или друго масло) попие добре в нокътя, след което нежно отмийте с хладка вода и хидратиращ сапун

5. Приемайте повече храни, богати на протеини - лично за мен един от най-лесните и вкусни начини да си набавим полезни протеини е чрез приема на сурови ядки



Няма коментари:

Публикуване на коментар