вторник, 19 ноември 2013 г.

Как да запазим косата си права за по-дълго

Здравейте!

Наскоро се рових в интернет за информация как да запазя прическата си по-дълго след като съм изправила косата си у дома и попаднах на една много интересна идея, която в крайна сметка реших да изпробвам :)

Първо, искам да отбележа, че косата ми е доста чуплива и сравнително тънка, така че не съм напълно убедена до колко би подействало при друг тип коса.


Ето и и самият начин за запазване на правата коса наистина права.

1. Вземете чаша прясно мляко, сипете я в чисто шише с помпа и го впръскайте в косата си. Да, прясно мляко :). Целта е млякото хубаво да напои цялата коса по дължина.
Защо мляко?


Млечните протеини имат редица полезни свойства за косата:

- правят я по-еластична
- придават мекота и блясък
- подпомагат растежа
- намалява косопада


2. Завийте косата си с найлонова шапка ( или торбичка, ако нямате шапка за баня например) и оставете да подейства за около трийсет и пет минути.

3. Измийте добре с шампоан и не забравяйте да добавите балсам

След като косата ви изсъхне, би трябвало веднага да я усетите по-плътна.

4. Следвайте обичайната си процедура за изправяне на косата

Би трябвало да забележите разликата веднага, поне при мен се получи така. Косата ми остана права през целия ден и изобщо не се нави по краищата, както обикновено става някъде към средата на деня.

И не забравяйте тази вечер преди лягане да изпиете една топла чаша прясно мляко. Освен че ще ви стопли в студената нощ, тя е пълна с полезни за здравето и красотата съставки.


;)

Дж.

4 коментара: