събота, 8 октомври 2011 г.

Есенна милувка – нека сияем през есента

Вятър, дъжд, слънце, студ и отново вятър... Суха, раздразнена кожа, изтощена и лишена от блясък коса, лошо настроение...

Е, време е да им кажем сбогом.


Есента е идеалният момент да обърнем внимание на естествената си красота. Ако до момента не сте полагали ежедневни грижи за кожата си, сега е времето за нещо ново.

Да започваме :)!

И така. Основното правило:

Кожата ни ТРЯБВА да бъде хидратирана.

Да, повтарям го като луда, но... Сухият въздух навън, непрекъснато вариращата температура, наред с отоплението вътре изсушават допълнително кожата. Затова сега, повече от когато и да е било, е време да хидратираме.

На първо място, приемайте необходимото количество течности на ден. Тялото ни се нуждае от тях, за да се пречисти от натрупаните токсини.
Не забравяйте витамините. Есента ни предлага толкова възможности да си ги набавим - това е сезонът на гроздето, ябълките и крушите.



Бъдете нежни към кожата си, когато я почиствате.
Премахвайте грима с хидратиращо тоалетно мляко, нека няма алкохол и спирт в тоника ни за лице.

Изпозлвайте естествени подхранващи ексфолианти.




Съветът на Джои: заместете фабричния ексфолиант с овесени трици - те премахват мъртвите клетки без да дразнят кожата, подхранват я и спомагат за свиването на порите, освен това оставят усещане за свежест и чистота. Споменах ли, че действат и против акне?

Използвайте силно хидратиращ дневен и нощен крем.


Не забравяйте слънцезащитните кремове. Слънцето може да не е толкова силно както през лятото, но вредното въздействие на UV лъчите все още е налице и не бива да бъде пренебрегвано. Все пак никой не иска да рискува здравето и красотата си, нали така?

Поне веднъж в седмицата трябва да полагаме допълнителна грижа за кожата си. Дали ще използваме домашно приготвени маски за лице или ще се доверим на фабричните, трябва да подхранваме кожата си, за да я видим въстановена от вредите, които лятото й е нанесло.

Да, почивката свърши, но искаме да запазим видими спомените от нея. Затова, нека подчертаем естествения си тен с дискретен и стилен грим.Използвайте течен, лек фон дьо тен, не нанасяйте пудра и хидратирайте устните си.

Хранете се здравословно. Ключът към свежия здрав вид е в храната. Приемайте богата на витамини храна. Обичайте тялото си и то ще ви се отблагодари.

С много любов,

Джои :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар