неделя, 7 август 2011 г.

Красива кожа през лятото


Лятото е идеалното време, в което да покажем прекрасна гладка кожа. Но как да постигнем истински здрава и сияна кожа, на чийто тен всички да завиждат?
Ето някои неща, които трябва да знаем, ако искаме да очароваме околните с перфектен тен:

На първо място кожата ни трябва винаги да бъде добре ексфолирана.Тялото ни всекидневно изхвърля безброй мъртви клетки, които карат кожата да изглежда суха и отнемат блясъка й. Затова: ексфолирайте всекидневно! В случая, ако не сме почистили кожата, няма значение колко хидратанти използваме - те няма да ни върнат блясъка, защото няма да попият правилно, след като не са нанесени на чиста кожа ;)

Много важна роля играе и начина, който използваме при обезкосмяване. Да си го кажем - щом ще излагаме краката си на показ, трябва да го направим със замах и финес. Кожата ни във всеки момент трябва да бъде идеално гладка, а не може всеки ден да използваме епилатор или кола маска например.
Задължително трябва да си изберем добра самобръсначка, дори и да е малко по-скъпа.
Освен хубавата самобръсначка за ежедневна употреба, трябва да използваме и подходящ крем за бръснене - за препоръчване с хидратиращ ефект. Не се залъгвайте по мъжките, само  заради цената например или защото " щом като се слага на лицето вероятно е по-добър". На пазара има достатъчно добри продукти за жени с перфектно качество и полезни ефекти, а щом има различни видове и за единия и за другия пол, значи има защо.

Хидратиращият лосион. Лосион, крем, мляко за тяло... за този сезон най-подходящи са лосиони с лек летен аромат - плодове или цветя. Не ни трябва някой тежък крем, който да чакаме да попива цяла вечност в кожата. Изберете си някой с лека формула и го нанесете веднага след като кожата изсъхне от душа. Целта е да запечатаме влагата, която тялото ни тъкмо е поела.

Да се погрижим и за стъпалата. През лятото почти всички носим сандали, затова и кракатата ни трябва да изглеждат перфектно в тях. Представете си някоя прекрасна обувка върху сухи пети. Грозно, нали? Затова хубаво ексфолирайте стъпалата си, отидете дори и при специалист, ако се наложи..
Имайте предвид и ноктите на краката си. Вземете си някой ярък лак за нокти, крещящ " лято" на всеки, които иска да чуе... или види, хехе. Бъдете дръзки.

На последно място: слънцезащитният лосион. Задължително си вземете нов, вместо да се доверявате на миналогодишния. С времето защитните свойства на лосиона намаляват, колкото и дълъг да е срокът му на годност. За препоръчване е някой лосион с фактор най-малкото 15. Лосионът освен това трябва да предпазва едновременно от ултравилоетовите А и В лъчи ( UVA и UVB). И не се скъпете с него, особено ако излагате кожата си на открито за по-продължително време, дори и когато слънцето е решило да се скрие.

Кожата на устните също трябва да бъде защитена и балсамът за устни, който използваме трябва да притежава свойствата да ни предпази от вредните слънчеви лъчи. Затова, когато избирате балсам за устни, търсете такъв, който да има слънцезащитен фактор.
 
И да не забравяме кожата на лицето.

Освен че тя трябва да бъде добре ексфолирана, почистена и подхранена, нека предпазим и нея от слънцето. На пазара има цял куп продукти, чиято основна цел е грижа за кожата на лицето през лятото. Не бива да се скъпим, когато става дума за лицето ни.

Гримът, който използваме, също трябва да бъде лек, от гледна точна на съставките, които са използвани при направата му. Сменете кремообразния или течен фон дьо тен с лека пудра с минерализираща основа, използвайте бронзиращи перли вместо кремообразен руж и на всяка цена нанасяйте водоустойчива спирала - все пак като отидем на плажа няма да стоим само под чадъра, нали?

Е, това е от мен. Желая ви едно пълно с емоции, слънчево и безоблачно лято, каквото съм сигурна, че заслужавате.


 С много любов,

Джои :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар