сряда, 29 юни 2011 г.

Да се поглезим сами

Как да превърнем банята си в тропически остров на удоволствията ( за хора, чиито бани имат само душ)

От няколко месеца живея в апартамент без вана и трябва да си призная, че в началото беше истинско мъчение. Да не мога да се изтегна в горещата вана, обградена от ароматни свещи, докато от плейъра ми се лее релаксираща музика? Е, за всеки проблем си има решение, повярвайте ми. За щастие банята ни е сравнително голяма и като изключим липсата на вана - доста функционална и по тази причина има накъде да се импровизира.

Сега, имайте предвид, че точно като на остров няма как да стане, но с мъничко желание, много фантазия и щипка настроение можем да го постигнeм.

Какво да направим
1. Намерете ароматни свещи с тропически аромат, по възможност по-големи. Лично аз предпочитам моите  с аромат на цвят от портокал. Освен оранжевата свещ имам и няколко тъмносини - за мистицизъм и романтика, и няколко червени, които хем ми напомнят за свеж тропически плод, хем пламъкът контрастира изумително с червения восък.
2. Изберете подходяща музика. Всичко, свързно с плажа и морето, ще свърши работа. В подобни случаи обикновено се доверявам на Джими Бъфет, няма по-подходящ от него за плажно настроение. Ако не харесвате подобна музика, пробвайте с chillout миксове, които хем ще ви помогнат да релаксирате, хем заредят със слънчеви лъчи и хъс за морски приключения.
3. Зеленина - каквото и зелено цвете да имате, използвайте го. Ако е папрат, и то голяма, вземете я назаем за половин час в банята, обещавам, няма да й стане нищо ;) Зеленото засилва усещането за тропик.
4. Аромати - всякакви душ гелове и шампоани с аромат на тропически растения, морски соли и други подобни.
5. Хладка вода. Прекалено горещата ще изгори кожата, а прекалено студената ще бъде неприятна. Настройте температурата така, че да се доближава максимално до тази на морската вода през лятото, пуснете струята да се стича върху вас и затворете очи.
6. Вдъхнете аромата на манго и портокал, на морски бриз и си представете, че се намирате на тропически остров. Представете си, че вълните галят кожата ви, а на брега ви очакват лагерен огън, край който се вихрят страстни хавайски танцьори; огромни подноси, отрупани с кокос, ананас и манго. Представете си, че се намирате много, много далеч от мястото, на което сте и за миг наистина ще бъдете.

равносметка: след около един час, прекаран с приятна музика, свежи аромати и копнеж по морето, ще излезете от банята освежени, тонизирани и пълни с енергия и идеи за лятната почивка. Все пак половината от удоволствието на почивката всъщност се крие именно в планирането.
Може да е лудо, но опитайте :)

С много любов,
Джои

Няма коментари:

Публикуване на коментар