събота, 30 юли 2011 г.

It's Аll About Classics... 28 юли 2011

Здравейте, приятели :)

Тази седмица беше толкова луда и в същото време прекрасна.



Всичко започна още миналия уикенд, когато се прибрах в родния ми град Самоков. Градчето не е кой знае колко голямо, но за мен е перфектно. Имам слабост към всички подобни малки  спокойни градове, където всички се познават и които можеш да обходиш пеша от край до край за по-малко от половин ден  ^_^.  Точно това правих и аз цяла събота.


Заедно със сестра ми излязохме сутринта сами и обиколихме града от край до край буквално ( между другото това на снимката сме аз и баба малко преди да изляза ;) ).
Та, с Евето минахме през центъра на Самоков, през пазара, покрай спортната зала и девическия манастир и дори накрая се отбихме през старото ни училище Св. Св. Кирил и Методий. ..

И така, малко снимки, защото без тях не е интересно...


Това тук е Големият козел или един от символите на града. Какво символизира или защо изобщо козел е символ на града не ми е много ясно, но е факт, че всички знаем и си обичаме Големия козел. Представяте ли си колко странно беше, когато преди известно време някой го открадна? Е, да, но пък после си го върнахме (cool)

  Това пък беше началото на някакъв детски конкурс за мини мис и мини мистър Самоков (  аз много млади господа не видях де). Музиката огласяше целия градски център и въобще атмосферата беше много весела. 


 По пътя към девическия манастир... В самата църква е много красиво, но не съм правила снимки, тъй като все пак не отивахме там заради това и нямаше как да снимам...

  Просто хубава старинна къща, която ми хареса и реших да щракна. Доколкото знам е ресторант хотел или нещо подобно ( още не съм ходила там, дори не знам как се казва, но пък изглежда доста прилично)

  През цялото време Евето не спря да бере череши от надвесените над оградите дървета :D

Следобяд също излязохме на разходка, този път обаче в гората и не бяхме сами, ами с Рая и нейното сладко, сладуресто куче Тара...


 
<<-- Рая, Джои и Тара =_=

Денят беше наистина страхотен и отпускащ след дългата работна седмица. Не спряхме да се смеем през цялото време :D.
За съжаление трябваше да се върна обратно в София и светът отново се завъртя с бясна скорост. Едва ми остава време за каквото и да било, нямам кога дори да пиша в блога, а съм събрала цял куп материали и идеи, които искам да споделя. Хубавото е, че поне се намери време да започна с оформянето на последните глави от Децата на Земята.  Честно казано нещата там се развиват просто перфектно и определено ми харесва завоя, по който пое историята. Надявам се да не ме намразите заради Джейн ( Апългейт, Райче мое ;) ), но хайде де - Тери си имаше своя Марк, който да я утешава и смятам, че и Ейдън заслужава нещичко.

И на последно място, изгледах минисериала на BBC - Джейн Еър от 2003-а и трябва да призная, че старата ми любов към мосю Рошестер ( както сладко го наричаше малката Адел във филма) се върна с бясна скорост. Хайде де, не можете да отречете, че Тоби Стивънс е най-подходящият актьор за ролята. Той придаде такава достоверност на Едуард Рочестър, че имах чувството как отново падам право в центъра на действието. Той беше точно толкова раним, арогантен, потаен, чаровен и харизматично уродлив, колкото би трябвало да бъде един истински Рочестър. Сякаш аз бях Джейн и на мен се усмихваше със срамежливата си усмивка през цялото време. Ок, размечтах се, сори, сори.

И така, след края на филмчето, който беше направо страхотен, се открехнах на класики - стари и не чак толкова стари, няма значение. 
Качих си на телефона няколко поовехтели книжки и докато пътувам из автобусите или чакам по спирките, отново живея в романтичния свят на отминалите епохи. Точно в момента започвам Вийет, пак на Шарлот Бронте ( признавам си, бях я пропуснала), като паралелно с това съм се хвърлила към Осъдени души на Димитър Димов. И двете са просто невероятни книги.

Е, спирам с бърборенето, тъй като малко се поотплеснах, но какво да се прави. Вече мина един през нощта и въпреки че не ми се спи, трябва да лягам, защото утре ще ставам рано, пак за разходка ;). 
Оставям ви да си почивате в страната на пухкавите облачета и ви пожелавам страхотни, вълнуващи, цветни и красиви сънища.

С много любов,

Джои  ^_^



неделя, 17 юли 2011 г.

Лесна маска за лице с кисело мляко и мед

Добро утро на всички :)

Е, утрото май почти премина, но все пак е неделя, навън грее слънце и най-после имам почивка. Поради тази причина след редовната неделна доза сутрешно кафе с шоколад реших, че е време да се поглезим с някоя и друга разкрасителна процедура.

Днес ще ви покажа една много лесна за изпълнение и много полезна за кожата маска за лице.

Едиснствените съставки, от които се нуждаем, са мед и кисело мляко. Да, най-хубавото е, че можем да си ги намерим в хладилника, а ако нямаме някоя винаги можем да отскочим до магазина, освен това наистина помагат ;).

Киселото мляко съдържа истинско разнообразие от полезни съставки. Цинк, калций, витамини B1, B2, B6, B12, протеини и закваска. Намалява разширените пори, подобрява цялостната текстура на кожата и й придава здрав сияен вид. Цинкът помага в борбата с акнето, а млечната киселина омекотява и изглажда.

Медът омекотява и овлажнява кожата. Придава й еластичност, а захарта в него действа като ексфолиант. Не дразни кожата и не причинява алергии, освен това е антиоксидант, има леко избелващ ефект и се бори с акнето поради наличието на аминокиселини и ензими.

Така, след като вече знаем защо тази маска следва да подхрани кожата ни, време е да я приложим на практика.

За целта взимаме една супена лъжица кисело мляко със стайна температура. Няма значение каква марка ще е млякото или колко масленост ще съдържа.

Към него в купичка прибавяме супена лъжица течен мед и бъркаме, докато не получим хомогенна смес.

Нанасяме на добре почистена кожа и оставяме да действа от десет до петнайсет минути. Лично аз винаги предпочитам дванайсет и половина минути, защото е точно по средата на посоченото време :).

Отмиваме с хладка вода.

Кожата става по-гладка, чудесно хидратирана, с по-здрав вид и идеално почистена.

Кожата е най-голямото ни богатство. Здравата и сияна кожа е ключът към красотата.

До следващия път.

С много любов,

Джои

неделя, 10 юли 2011 г.

Тъмни кръгове под очите? Не, благодаря...

Тъмните кръгове под очите могат да ни състарят повече от бръчките или сивите коси. При някои от нас проблемът може да е временен, но при други той продължава достатъчно дълго, за да го подценяваме. Аз лично имам проблем с тъмните кръгове от както се помня. Няма значение дали съм отпочинала или не съм спала цяла нощ – ситуацията е една и съща. Ако не взимам мерки, бих приличала на панда или нещо подобно ( хехе, не е чак толкова зле, но определено не е и за пренебрегване).

Какво ги причинява?

1.       Тънката и деликатна кожа около очите е един от основните виновници за тъмните кръгове. С времето тя изтънява дори повече и става причина кръвоносните съдове отдолу да бъдат по-лесно забелязвани. Слънчевите лъчи могат да доведат до още по-силно изтъняване, тъй като увреждат кожата по принцип.
2.       Алергии: алергията към полени например може да  доведе до подуване на очите, от което лицето изглежда още по-уморено и отпаднало, в резултат на което тъмните кръгове изпъкват повече.
3.       Гените ни: често тъмните кръгове се предават по наследство. По-ясно забележими са при хора със светла кожа като моята и вдлъбнати навътре очи.
4.       Задържане на течности: задържането на течности или факторите, които ги причиняват могат да доведат до разширяване на капилярите и изведнъж се появяват лилаво-сини очертания под очите.
5.       Липса на сън – от това кожата изглежда по-бледа от обикновено и подчертава тъмните кръгове.
6.       Недостиг на желязо.
7.       Дехидратация на кожата.

Съвет: когато се събудите, не търкайте очите си с ръце. Това от една страна може да изтъни допълнително кожата, второ – да подуе капилярите, от което те да изпъкнат още повече.

Как да се справим с тях?

Макар че няма как да премахнем напълно тъмните кръгове, можем да е поне да намалим видимото им наличие възможно най-много.
Това може да стане по няколко ефективни начина, които без проблем се прилагат в ежедневието:
1.       Пийте много вода, за да се преборите с хидратацията;
2.       Около зоната на очите нанасяйте дори и тънък слой слънцезащитен крем с фактор поне 30. По този начин ще препдазите максимално деликатната кожа от вредното въздействие на слънчевите лъчи;
3.       Почивайте достатъчно. Ако не друго поне си осигурете задължителните осем часа сън на нощ;
4.       Слагайте студени компреси под очите всяка сутрин след като се събудите. Аз използвам замразени в камерата мокри кърпички, слагам ги на очите и чакам да се загреят преди да ги махна. Кърпичките запазват влажността си, не се втвърдяват напълно в камерата и лесно могат да се огънат по формата на очите. Освен това съдържат антисептик. Вместо кърпички можете да използвате студени торбички за чай, но не билков. Най-добре е да са със зелен или черен чай, заради антиоксидантните им свойства и наличието на кофеин, който възобновява и стяга кожата.
5.       Използвайте околоочен крем с витамин К. Той помага при лекуването на синини по кожата, следователно и тук би помогнал. Аз лично обаче предпочитам околоочен крем с витамин С, който освежава и помага за въстановяването на кожата. Също така витамин С подсилва кръвоносните съдове.


И идва ред на козметичната намеса...

След като вече сме направили всичко възможно, за да редуцираме тъмните кръгове, време е да прикрием каквото е останало от тях.
Задължително използвайте околоочен кремообразен или течен коректор. След като го нанесете с четката, не размазвайте грима под линията  на очите с пръсти, а хубаво разнесете с четка за грим с къс косъм. Целта е не да попие в кожата, а възможно най-добре да се слее с ествествения тен на лицето.
Не излизайте извън тъмните кръгове под очите!!!
И винаги, винаги използвайте коректор, който е поне един тон по-светъл от фон дьо тена ви, а ако кръговете са наистина упорити, вземете дори два нюанса по-светъл коректор.
  Моят коректор? Досега използвах този:



Manhattan wake up коректор. Осигурява перфектно покритие, без допълнително омазняване на кожата, а вместо това я подхранва и овлажнява ( 9.20лв в парфюмериите). 
   Онзи ден обаче се натъкнах на ново съкровище -  Golden Rose Liquid Consealer ( 7 лв). Изобщо не се подлъгвайте по марката, направо е чудесен. Освен, че също се справя чудесно с недостатъците, има чудесна малка четка и завъртащ механизъм, който изтласква малко количество от коректора право в четката. Невероятно лесен за нанасяне.
С много любов,

Джои :)

петък, 8 юли 2011 г.

Грим за всеки ден

Няма момиче на този свят, за което постигането на идеална външност да не е от значение. Грижата за външния вид - изборът на дрехи, обувки, прическа, грим са неразделна част от ежедневието ни. Но как да превърнем ежедневната си рутина в отпечатък на собствената ни същност?
На първо място трябва да знаем коя част от лицето ни е най-изразителна, за да знаем на коя да наблегнем най-вече, кое е основният ни дефект и как да се възползваме максимално от него.

Моите дефекти са най-вече кръглите очи и ужасните сенки под тях в съчетание с проблемна, склонна към акне кожа. А споменах ли за широките пори? Ок, човек би казал, че съм луда да говоря за недостатъците си в подробности и то в интернет, но честно казано истината няма как да се скрие, нито пък се срамувам от това. Проблемът си е проблем и след като е на лице, единственото, което можем да направим, е да се погрижим за неговото отстраняван. Вероятно заради това на полицата ми в банята няма място:$

Това, което правя след като вече съм почистила лицето си, е да се заема с придаването на допълителен блясък и оформяне на окончателния и завършен вид. За обикновен, ежедневен грим предпочитам леките, свежи нюанси и нанасянето на възможно най-малко основа.
След като вече съм сложила овлажняващ крем на лицето си ( преди поставянето на какъвто и да било грим кожата задължително трябва да бъде овлажнена - така гримът се разнася по-лесно, без видими следи и изглежда много по-естествено), се заемам с тъмните кръгове под очите.

Правила съм и правя какво ли  не, за да изчезнат, но винаги, абсолютно винаги, остава дори и мъничка загадка за тяхното наличие. Затова нанасям на точки течен или кремообразен коректор, след което го втривам със съвсем леки движения на връхчетата на пръстите. Целта е да попие възможно най-добре. Обикновено използвам коректор, чийто нюанс е поне един нюанс по-светъл от този на фон дьо тена, защото така лицето изглежда много по-отворено и свежо.

След това нанасям основата, като се старая да покрия цялото лице. Най-добре е да се използва гъбичка за разнасяне, но може и с пръсти. Под очите  не добавям фон дьо тен. Предпочитам фон дьо тена на Catherine Arley и го препоръчвам на всичките си приятелки. Нанася се невероятно лесно, кремообразен и с хидратиращ ефект. Добрата цена е допълнителен плюс:

 <<-- това тук е само изборажение. Честно казано моят е в стъклено шишенце и с лопатка за разнасяне, но не намирам друга снимка в нета :$ Обещавам утре да кача снимка на моя.


На бузите слагам бледо розов руж - само на скулите ( за да ги подчертаете по  идеалния начин, се усмихнете широко и нанасяйте само на изпъкналата част).
 Miss sporty - blushed again е новата ми мания. Свръх лек, подертава по напълно естествен начин и се слив перфектно с естествения тен:







Така, след като лицето вече е готово, време е да обърнем внимание на очите. Ах, очите!
За сини очи препоръчват сенки в студената гама, нищо розово или синьо ( или производните им).



Лично аз предпочитам сиви нюанси и определено черен молив за очи. Започвам с поставяне на молива. Винаги от горния клепач - нанасям в основата на миглите от външната страна на клепача и продължавам някъде до средата на клепача. В зависимост от това какъв ефект искам да постигна, продължавам до вътрешната част, но не винаги. След това поставям сенки, чиито цвят максимално се доближава до естествения тен на кожата, като ги разнасям от основата на миглите до самите вежди. Спокойно, не се виждат, а само подчертават очите и правят погледа по-дълбок. Когато и с това приключим, в основата на клепача, точно над поставения молив поставям тъмносиви сенки. Нанасям съвсем мъничко, за допълнителна дълбочина, като променям нюанса на по-светъл в средата на клепача. През цялото време се старая да не се отдалечавам кой знае колко от основата на миглите. Не забравяйте, това е ежедневен грим, не трябва да бъдем прекалено гримирани или очите ни да изглеждат " натежали" от грим.

Да не забравяме и спиралата. Voluminous x5 на L'oreal. Нанасям плътно на горните мигли, а на долните - само по един слой с цел да ги подредим и подчертаем съвсем лекичко:




Най-накрая се заемам с устните. Честно казано съм малко мързелива относно устните. Използвам цветни гланцове за устни - имаме и цветен отенък и блясък в едно, какво повече да иска човек. Любимите ми са бледорозовият и този в телесен цвят, като ги редувам в зависимост от гамата на сенките, които съм използвала.

И ето как изглеждам в края на процедурата:




Ами това е. Реално на мен цялата процедура ми отнема не повече от десет минути на ден, а резултатът е наистина добър. И помнете, самочувствието не идва от грима, но добре нанесеният грим определено подсилва егото ;)

С много любов,
Джои :)

четвъртък, 7 юли 2011 г.

Домашни маски за коса?


Излишна храна в хладилника? Дайте да си я мацнем на главата, пък да видим дали ще се получи. Дълго време си мислех точно това за домашните маски и ми беше абсолютно невъзможно да си представя подобно нещо на косата си. Все пак в повечето от тях има хранителни продукти, добавки, растителни мазнини и други подобни. Факт е обаче, че някои подобни маски наистина помагат. Защо иначе в повечето козметични продукти ще има екстракт от яйце или коприва например? 
Хм... ето някои от най-често срещаните съставки в домашните маски за коса:
   





 яйцето подхранва и заздравява косъма. Придава блясък и мекота;

Кисело мляко: 
   



  млечните протеини и ферменти възвръщат еластичността на косъма;


Ябълков цет: 

    придава блясък и прави косата лесна за разресване;

Зехтин:  
 


  за мекота и блясък;


Лимон: 

 


използва се за заздравяване и поддържане на усещането за чистота; 



Всеки от изброените може да се използва и сам по себе си. Така например лично на мен фризьори са ми препоръчвали да  пръскам лимонов сок в корените на косата си срещу омазняване (  идеята обаче не е добра - косата остава чиста на вид, но доста неприятна и суха на допир).

И тъй като всеки продукт действа сам за себе си, но явно не е достатъчен, чудесата стават при съчетанието.
Тези маски съм изпробвала и смея да твъдя, че наистина действат:

Срещу мазна коса

Маска с яйце и кисело мляко – смесвам едно яйце с 50 грама кисело мляко и нанасям на измита коса. Изплаквам с хладка вода след около 10-на минути.

Белтъчна маска – разбивам един белтък на сняг и добавям лъжичка сол и сок от 1 лимон. Белтъкът омекотява, а солта и лимонът поддържат косата чиста. Изплаквам след около половин час.

 
За подхранване
Маска за блясък - заквасена сметана с пасирани плодове – разнася се по цялата коса, стои 30 минути и се измива с жълтък вместо с шампоан. Т.е. сякаш насапунисваме с шампоан, само че използваме жълтък :).

Медена маска: 1 лъжица мед и сок от 1 лимон. Разбърквам, нанасям по дължината на косъма и изплаквам ( този път с шампоан) след 10 минути ;)

Млечна маска: разнасям 150гр кисело мляко по дължината на косъма, увивам с кърпа и чакам 20 мин., след което изплаквам.

Общо взето това са всички направени в домашни условия маски, които съм пробвала. Лесни са за изпълнение, усещането от това да ги сложиш на косата си не е толкова ужасно като да се намажеш със зехтин ( само мога да си представя какво е да стоиш с тази мазнотия по себе си) или газ или майонеза, а и наистина постигат целта си. Въпреки че останах доволна от резултата, не бих се отказала от фабричните си продукти. Все пак и те съдържат почти същите съставки или много от тях са на тази основа. Домашните маски са приятни и особено полезни от време на време, защото дори и косата ни има нужда да си почине от химикалите, използвани в шампоаните и балсамите,  а и просто защото е истинско удоволствие да пробваш нещо различно, от което да има полза.
Така че, моят съвет е, опитайте. Можете да извлечете единствено полза, а и няма да навреди, ако не помогне.


С много любов,

Джои :)

 

събота, 2 юли 2011 г.

Грижа за косата: какво да правим, когато имаме мазни корени и сухи краища

Грижата за косата е една от основните стъпки за изграждането и поддържането на перфектен външен вид. За да имаме прекрасна коса, блестяща от здраве и красота, естествено трябва да бъдем изключително внимателни при избора на подходящите продукти.

Моята коса има доста сериозен проблем – мазна в корените, изтощена и суха в краищата, боядисана... естествено, ако не полагам грижи за нея, бих приличала на истинско плашило. Ето какво мисля аз по отношение грижата за такъв тип коса:

Хора като мен, чиито корени се омазняват и слепват още на първия ден след измиване, трябва да стоят далеч от всякакви видове креомообразни шампоани. В същото време, ако в краищата косата е суха, шампоанът за мазна коса няма да помогне много сам по себе си. Това, което можем да направим в случая, е да се сдобием с балсам, който да прилагаме в краищата, подкрепен от маски, серуми, кристали и всякакви други подхранващи продукти. Единственото изискване е да не ги втриваме в корените.
Не втривайте маските и балсамите в корена!!! <<< --- /хехе, открих топлата вода :$/

И след като ще ползваме повече от един продукт, трябва да знаем на кой да се доверим и от кой да бягаме надалеч...





    За да предотвратим лесното омазняване на косата, е най-добре да използваме не козметични, а медицински шампоани – естествено всичко е въпрос на личен избор, но... никога не вреди да опитаме нещо ново, нали?
От всички предлагани на нашия пазар, предпочитам да се доверя на тези марки:
Ce-ce

 ( 17лв) освежава косъма и засилва усещането за чистота за по-дълго време. От опит казвам, вярно е, издържа до два-три дена след измиването, за повече не мога да гарантирам, защото на втория ден гледам да я мия отново – просто лош навик. Важното е, че през периода на „ немиене” поне при мен свежестта си остава.













PHYTOCEDRAT (22лв) – доста хора го препоръчват и затова предполагам, че си заслужава. За момента все още не съм го изпробвала, но смятам още следващия месец да се сдобия с него. Не за друго, а защото привикне ли косата към дадена марка е хубаво бързо да сменяме въпросната марка. Освен че почиства в дълбочина, този шампоан запазва и обема, прилага се два пъти седмично.
  





  Съвет: за да не се омазнява допълнително косата, е хубаво да избягваме измиването с гореща вода и прекаленото масажиране на скалпа. Възможно е да трябва поне два пъти да измием косата си с шампоан. При първото измиване се почистват всички замърсявания и мазни секрети, а при второто просто подхранваме косъма. Освен това при второто сапунисване не е лошо да оставим шампоанът да подейства две-три минути преди да отмием, защото по този начин полезните съставки се абсорбират по-лесно.
2.       Балсам за подхранване на суха и изтощена коса – няма вариант да я омазни след като не слагаме в корените, а само в краищата... освен това ще помогне за разсресването – по-малко накъсвания – и ще придаде допълнителен блясък...Обикновено използвам този:











 или този:










...като зависи доколко изправена искам да ми е косата, разбира се.



В последно време обаче четох статия за този:

Тъй като наближава време за месечното ми пазаруване за козметика, определено се изкушавам дали да не си поглезя косата нещо подобно.
3.        
      Поне веднъж седмично косата има нужда да бъде поглезена. И защо да не й дадем тази малка почерпка с някоя супер подхранваща маска, след като всеки ден сме я подлагали  на стрес от изсушаване, връзване, извиване, изправяне, парфюмиране, стилизанти, лакове или какво ли още не ( много експериментирам, знам :$)...
      Има два варианта за маска за коса – от естествени продукти, т.е. домашно приготвена, или фабрична. Не е лошо да редуваме от време на време. В момента ще ви разкажа само за фабричната, която използвам, защото в момента изпробвам някои домашно приготвени за първи път и смятам да им направя отделна тема  ;)
      Loreal... няма да разказвам за любовната си история с Loreal, защото има да си говорим, докато осъмнем. За това просто ще кажа:  
Elseve total repair 5 на Loreal ( струва към 13лв)… повярвайте ми, поне при мен действа. Не я позлвам всеки ден, но след измиване веднага усещам ефекта.
Ето и описанието на продукта в официалния сайт: Концентрат от активен серум с Про-кератин и Серамид възстановява чак до кератиновите клетки и подхранва интензивно Вашата коса.
Разпределете по цялата дължина на косата, като наблегнете на върхо вете и оставете да подейства от 1 до 2 минути. Много бързо измиване. 
4.       Кристали за коса – нанасят се преди изсушаване за защита на косъма от горещата струя на сешоара, освен това придават допълнителен блясък и еластичност:
<<-- не повече от 6 лв, ако не се лъжа бяха и по-евтини в зависимост от големината на бутилката. Едно от доказателствата, че продуктът може да бъде качествен дори и на ниска цена и въпреки липсата на голямо име и масова реклама...

Пазарът днес предлага достатъчно възможности за импровизация и защита. И не забравяйте, най-скъпото, не винаги е най-добро. С малко средства можем да постигнем забележителни резултати... :)

 С много любов,


Джои

Когато косата се къдри от влагата...

Днес отново валя...
валя и то много...

Напоследък в това лошо и влажно време косата ми става още по-чуплива от обикновено и това създава доста сериозни проблеми на прическата и самочувствието ми. Трябва да си призная, че лично аз не полагам кой знае каква голяма грижа за косата, но наличието на този проблем ( и естествено отстраняването му) ме накара да се поразровя по темата.

Накратко ето какво научих от проучването си:

1. Можем да запазим косата си изправена като използваме интензивен балсам - оставяме го да действа на косата поне 5 минути преди да отмием. Ефект: оказва се, че сухата коса е по-склонна към поемане на влагата от въздуха и съответно да се навива, докато обилното количество балсам в косъма би трябвало да го запази добре хидратиран и устойчив на климатични влияния...

2. Имате ли навик да бършете мократа си коса с кърпата, за да се изсуши по-бързо? Ами недейте. От една страна това може да доведе до разцепване на косъма ( а това рано или късно неминуемо вика ножицата на помощ), от друга по този начин горният сму слой загрубява и отново води до очупване на косата;

3. За да се предпазите от излишно изсушаване на  косъма ( което неминуемо води до горните две) винаги преди да използвате сешоар или преса, слагайте защитен спрей - почти всички козметични марки предлагат пяна за коса със защитен ефект и различни видове серуми за защита, течните кристали ( моя нова мания :$) също помагат.


4. Ако времето е влажно, пробвайте да станете малко по-рано и да си направите сами къдрици. В случая първо, вие, а не дъждът, ще сте тези, които имат думата, и второ, по този начин можете да си доставите доза допълнително добро настроение в мрачния дъждовен ден. Идеята е направо чудесно и кълна се, изобщо, ама изобщо не ми беше хрумвало преди да го прочета в нета.

5. Балсам за изправяне на косата - да, да и пак да! От личен опит знам че приглажда и държи изправена косата почти през целия ден независимо от времето. Говоря пак за онзи на taft, т.е. ето този:
 <<< - - не струва повече от 10лв и си върши работата ;)